Despre pielea copilului tău

Înțelegeți particularităţile pielii copilului dumneavoastră

Unul dintre cele mai încântătoare lucruri la un nou-născut este pielea sa catifelată. Pielea nou-născutului este nu doar catifelată, ci în acelaşi timp este şi delicată, fiind vulnerabilă la leziuni și iritații.

Pielea unui copil este sensibilă, chiar foarte sensibilă. De fapt, este cu 20 – 30% mai subțire decât cea a unui adult, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți extraordinar de multă grijă. Este posibil să lezaţi pielea unui copil prin simpla folosire a unui prosop prea aspru.

Îngrijirea pielii copilului

Pielea copilului are un pH superficial puțin mai mare decât al adultului și este extrem de delicată, fiind foarte sensibilă la substanțe chimice. Atunci când alegeți un produs pentru copilul dumneavoastră este indicat să evitați orice produs care conține detergenți puternici sau substanțe chimice agresive care ar putea cauza iritarea pielii.

Pentru îngrijirea pielii copiilor trebuie să căutați mărci și produse de încredere, care au fost dovedite clinic și care au efecte de calmare, nu conțin parfum, coloranți, conservanți sau antiseptice.

Dacă vă preocupă iritațiile, tratarea dermatitei de scutec sau potențialele simptome ale eczemei la copil, adresați-vă medicului dumneavoastră de familie sau unui alt profesionist din domeniul sănătății.

Iritația scutecului

Interacțiunea între umezeală, urină și fecale, cât și frecarea de scutec duc la apariția unui climat iritativ în regiunea scutecului nou-născutului.

Scutecul aduce după sine și riscul de apariție a dermatitei de scutec pe pielea sensibilă a copilului.

În perioada în care copilul poartă scutec, apare un stres (o agresiune) suplimentar (ă) pentru piele și, de aici, rezultă necesitatea unei îngrijiri atente.

Citeste mai mult

Momentul băii

În timpul îmbăierii micuțului dumneavoastră utilizați numai produse neagresive, cu formule fără parfum, concepute special pentru pielea delicată. Încercați să evitați produsele pentru spălare care produc spumă sau clăbuci, în special săpunurile, spumantele de baie sau gelurile de duș care nu sunt destinate copiilor. Întrebați farmacistul sau verificați ingredientele menţionate pe produs înainte de a-l cumpăra.