Îngrijirea zilnică a pielii

Îngrijirea pielii pe timpul iernii

Pielea dumneavoastră are nevoie de îngrijire și protecție pe timpul iernii. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile pentru prevenirea pielii crăpate sau iritate în timpul sezonului rece:

  • Asigurați hidratarea completă a întregului corp în mod regulat.
  • Evitați folosirea detergenților și săpunurilor agresive ori de câte ori este posibil.
  • Încercați să evitați îmbăierea sau dușurile inutile.
  • Încercați să mențineți apa la o temperatură mai joasă decât de obicei în timpul băii sau a dușului.
  • Utilizați un umidificator în casă pentru a menține umiditatea aerului.
  • Beţi multă apă.

Citeste mai mult

Îngrijirea pielii uscate

Pentru a trata simptomele minore ale pielii uscate utilizați Bepanthen® cremă. Bepanthen® cremă conține provitamina B5, care ajută la regenerarea uleiurilor naturale protectoare proprii ale pielii. De asemenea, provitamina B5 accelerează procesul natural de vindecare al pielii, reparând delicat leziunile și stimulând reînnoirea naturală a pielii.

Citeste mai mult

Piele iritata si crapata

Numeroase persoane suferă de iritații cutanate. Una dintre cele mai frecvente cauze ale pielii iritate o reprezintă pur şi simplu spălarea cu săpun sau expunerea la lumina ultravioletă a soarelui. Iritaţiile cutanate pot apărea la mame în timpul alăptării, iar copiii pot şi ei prezenta iritaţii ale pielii sub forma dermatitei de scutec. Cu toate că majoritatea iritațiilor cutanate sunt minore, trebuie să acționaţi din timp pentru a evita simptomele mai severe.

Pielea dumneavoastră conține un amestec bine echilibrat de uleiuri naturale care ajută la menținerea hidratării și la protecția împotriva agresiunilor externe. Atunci când aceste uleiuri se pierd, de exemplu, în cazul spălării cu săpunuri agresive, pielea devine uscată și iritată. În timp, dacă uscăciunea rămâne netratată, pielea poate începe să crape. Acest lucru vă poate face mai sensibilă la microbi și infecții.

Citeste mai mult

O expunerea la soare corectă

Majoritatea oamenilor adoră să-și petreacă timpul la soare, dar este important să cunoaşteţi riscurile arsurilor solare în cazul expunerii la razele UV. În cazul în care corpul dumneavoastră este expus la razele solare un timp prea îndelungat, poate să apară inflamaţie și disconfort. Va fi necesar să identificați abordarea potrivită tipului dumneavoastră particular de piele, însă, pentru a evita arsurile solare, urmați aceste recomandări esenţiale:

Încercați să evitați expunerea la razele solare directe în intervalul 11 dimineața și  după-amiaza, când soarele este cel mai puternic.

Purtați pălărie, ochelari de soare și haine care să vă protejeze corpul de razele solare.

Utilizați un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat.

Citeste mai mult
 
 
 

Bepanthen® Cremă

Bepanthen® Cremă are efecte regenerative și dermoprotectoare semnificative în dermatita iritativă a mâinilor uscate, precum și în restabilirea funcției de barieră a pielii, rehidratare cutanată și îmbunătățirea aspectului clinic al leziunii. Substanța activă în Bepanthen® Cremă este pantenolul.

Bepanthen® Cremă are o dublă acțiune:
*Hidratează prin acțiunea lanolinei și prin conținutul ridicat de apă.
*Accelerează procesul natural de vindecare prin acțiunea pantenolului.