O expunerea la soare corectă

Prevenirea arsurilor solare

Majoritatea oamenilor adoră să-și petreacă timpul la soare, dar este important să cunoaşteţi riscurile arsurilor solare în cazul expunerii la razele UV. În cazul în care corpul dumneavoastră este expus la razele solare un timp prea îndelungat, poate să apară inflamaţie și disconfort. Va fi necesar să identificați abordarea potrivită tipului dumneavoastră particular de piele, însă, pentru a evita arsurile solare, urmați aceste recomandări esenţiale:

Încercați să evitați expunerea la razele solare directe în intervalul 11 dimineața și  după-amiaza, când soarele este cel mai puternic.

Purtați pălărie, ochelari de soare și haine care să vă protejeze corpul de razele solare.

Utilizați un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat.

Arsurile solare la copii

Copiii au pielea mult mai sensibilă decât adulții, motiv pentru care sunt deosebit de vulnerabili la arsurile solare. Vă prezentăm câteva idei practice pentru a preveni arsurile solare la copiii dumneavoastră.

Copiii trebuie să poarte pălărie, haine care asigură protecție împotriva razelor UV și ochelari de soare cu grad de protecție UV de 100%.

Faţa, umerii, spatele și picioarele trebuie să beneficieze de protecție suplimentară UV.

Asigurați-vă de menținerea hidratării, încurajând consumul de apă sau suc de fructe diluat.

Pentru a evita arsurile solare la sugari, copiii cu vârsta sub 1 an nu trebuie să fie niciodată expuși direct la razele solare.

În cazul sugarilor este recomandat să utilizați produse de protecție solară cu factor de protecție FPS 50 aplicate pe toate zonele expuse ale pielii.

Simptomele arsurilor solare

Simptomele arsurilor solare pot varia de la uşoare la severe, dar în cazul în care pielea este roșie, se descuamează sau există disconfort, acestea pot fi semne ale arsurii solare. Simptomele mai severe ale arsurilor solare pot include inflamarea și formarea de vezicule. Este important să observați cât mai devreme semnele și să luați măsurile necesare.

Bepanthen® cremă favorizează vindecarea și regenerarea pielii după apariția arsurilor solare și a arsurilor minore. Bepanthen® cremă poate fi utilizat după încheierea fazei acute (2-3 zile imediat după producerea arsurii), când zona respectivă de piele poate fi atinsă fără apariţia unei senzaţii de disconfort.

 
 
 

Bepanthen® Cremă

Bepanthen® Cremă are efecte regenerative și dermoprotectoare semnificative în dermatita iritativă a mâinilor uscate, precum și în restabilirea funcției de barieră a pielii, rehidratare cutanată și îmbunătățirea aspectului clinic al leziunii. Substanța activă în Bepanthen® Cremă este pantenolul.

Bepanthen® Cremă are o dublă acțiune:
*Hidratează prin acțiunea lanolinei și prin conținutul ridicat de apa.
*Accelerează procesul natural de vindecare prin acțiunea pantenolului.