Piele iritată și crăpată

Ce anume cauzează iritația pielii?

Numeroase persoane suferă de iritații cutanate. Una dintre cele mai frecvente cauze ale pielii iritate o reprezintă pur şi simplu spălarea cu săpun sau expunerea la lumina ultravioletă a soarelui. Iritaţiile cutanate pot apărea la mame în timpul alăptării, iar copiii pot şi ei prezenta iritaţii ale pielii sub forma dermatitei de scutec. Cu toate că majoritatea iritațiilor cutanate sunt minore, trebuie să acționaţi din timp pentru a evita simptomele mai severe.

Ce anume cauzează crăparea pielii?

Pielea dumneavoastră conține un amestec bine echilibrat de uleiuri naturale care ajută la menținerea hidratării și la protecția împotriva agresiunilor externe. Atunci când aceste uleiuri se pierd, de exemplu, în cazul spălării cu săpunuri agresive, pielea devine uscată și iritată. În timp, dacă uscăciunea rămâne netratată, pielea poate începe să crape. Acest lucru vă poate face mai sensibilă la microbi și infecții.

Repararea pielii crăpate

Pielea crăpată poate reprezenta o problemă gravă, cauzând iritație și chiar durere. Este, așadar, important să reparați pielea crăpată pentru a evita apariţia ulterioară a unor noi crăpături. Unul dintre lucrurile care vă pot fi de ajutor este evitarea săpunurilor sau a dezinfectanților care conțin substanţe chimice agresive. De asemenea, trebuie să încercați să evitați condițiile meteorologice precum frigul extrem sau vântul uscat. Este important să cunoașteți și faptul că, în spaţiile interioare, încălzirea centrală și aerul condiționat pot de asemenea să usuce pielea. Utilizarea unui produs eficient de hidratare precum Bepanthen® unguent poate ajuta la prevenirea pielii crăpate.

Tratarea pielii crăpate cu ajutorul Bepanthen® unguent

Bepanthen® unguent asigură ameliorarea delicată şi eficientă a simptomelor pielii crăpate. Hrănește și hidratează zonele uscate şi calmează pielea. Bepanthen® unguent conține provitamina B5, care accelerează procesul natural de regenerare a pielii. Acesta vindecă în mod delicat și întăreşte bariera naturală de protecție proprie pielii, contribuind la prevenirea reapariției pielii crăpate.

Bepanthen® unguent este recomandat pentru utilizarea pe pielea sensibilă, deoarece nu conține aditivi și coloranți inutili. Acesta se poate aplica de mai multe ori pe zi, cupă cum este cazul.

 
 
 

Bepanthen® unguent

Bepanthen® Unguent reprezintă eficiența și siguranța în protejarea pielii împotriva iritațiilor de scutec și a ragadelor mamare. Cu alte cuvinte, este un produs bivalent care își dovedește eficacitatea fără a avea efecte adverse sau a prezenta riscuri de vreun fel. Iată cum acționează ingredientele din Bepanthen® Unguent astfel încât atât mămica cât și bebelușul să scape de o suferință aproape inevitabilă.

Prin componenta activă pantenol (pro-vitamina B5), Bepanthen® Unguent acționează din interior și accelerează procesul de vindecare, iar prin intermediul lanolinei, este asigurată acțiunea exterioară, amplificând funcția de barieră naturală a pielii. Se recomandă folosirea Bepanthen® Unguent în ritualul de igienă preventiv, evitându-se astfel apariția eritemului fesier și a ragadelor mamare.