Pielea mamei

Pielea in timpul sarcinii

Ca viitoare mamă, vă puteţi aştepta la anumite modificări la nivelul pielii. Apariţia de vergeturi, la un moment dat, este frecventă și este posibil să suferiți din pricina mameloanelor sensibile sau cu fisuri în perioada postnatală, din cauza alăptării. Mai există însă și o serie de modificări ce pot apărea în timpul sarcinii de care e posibil să nu vă dați seama – dar nu vă îngrijorați, acestea sunt inofensive.

  • Este posibil ca mameloanele, nevii pigmentari, pistruii și semnele din naştere să devină mai închise la culoare.
  • Nu este deloc neobişnuită apariţia unei linii închise la culoare, care coboară pe pielea abdomenului.
  • Veți deveni mai vulnerabilă la razele solare. Aşadar, luați măsuri pentru a evita arsurile solare.

Majoritatea acestor modificări dispar în cele din urmă după nașterea copilului dumneavoastră, însă este posibil ca mameloanele să rămână puțin mai închise la culoare decât înainte de sarcină.

Reducerea vergeturilor

Dacă vă apar vergeturi în timpul sarcinii, nu vă îngrijorați – nu sunteți singura. Se estimează că la 50-90% dintre viitoarele mămici apar vergeturi la un moment dat.

Acestea pot să se formeze în orice moment, uneori încă din primul trimestru. Dacă aveți însă grijă de pielea dumneavoastră, aveți posibilitatea de a diminua apariția vergeturilor în timpul sarcinii.

Vergeturile sunt foarte frecvent întâlnite, deoarece pielea trebuie să facă față unei întinderi rapide și din acest motiv face eforturi să genereze suficient colagen pentru a-și menţine rezistenţa şi elasticitatea.

Vergeturile sunt mult mai ușor de prevenit decât de îndepărtat, fapt pentru care este important să utilizați o cremă precum Bepanthen cremă antivergeturi începând din etapele cele mai timpurii ale sarcinii dumneavoastră și să continuați să o utilizați, pentru a vă menține pielea rezistentă și suplă.

Mameloane sensibile sau cu fisuri

Calmaţi și vindecați mameloanele cu fisuri cu ajutorul Bepanthen unguent. Acesta conține provitamina B5 pentru a accelera procesul natural de regenerare a pielii în scopul unei vindecări mai rapide.

Este suficient să aplicați Bepanthen unguent pe mameloane după fiecare alăptare. Orice cantitate de produs rămasă de la o aplicare anterioară trebuie îndepărtată prin spălare înainte de o nouă alăptare.

În timpul alăptării, mameloanele dumneavoastră pot deveni sensibile și este posibil să apară fisuri cutanate. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni acest lucru:

  • Masați ușor o picătură de lapte de mamă în mamelon la finalul fiecărei alăptări.
  • Evitați să vă îmbrăcați înainte ca mameloanele să se fi uscat.
  • Schimbați tampoanele pentru sân după fiecare alăptare.
  • Nu utilizaţi săpunuri agresive pentru a vă spăla mameloanele.
  • Utilizați un unguent pentru vindecare precum Bepanthen unguent.

 
 
 

Bepanthen unguent

Bepanthen Unguent reprezinta eficienta si siguranta in protejarea pielii impotriva iritatiilor de scutec si a ragadelor mamare. Cu alte cuvinte, este un produs bivalent care isi dovedeste eficacitatea fara a avea efecte adverse sau a prezenta riscuri de vreun fel. Iata cum actioneaza ingredientele din Bapanthen Unguent astfel incat atat mamica cat si bebelusul sa scape de o suferinta aproape inevitabila.

Prin componenta activa dexpanthenol (pro-vitamina B5), Bepanthen Unguent actioneaza din interior si accelereaza procesul de vindecare, iar prin intermediul lanolinei, este asigurata actiunea exterioara, amplificand functia de bariera naturala a pielii. Se recomanda folosirea Bepanthen Unguent in ritualul de igiena preventiv, evitandu-se astfel aparitia eritemului fesier si a ragadelor mamare.