Reducerea vergeturilor

Ce sunt vergeturile?

Pielea dumneavoastră este formată din două componente principale: un strat exterior denumit epiderm și un strat interior denumit derm. În timp ce epidermul acționează ca un strat protector, dermul conferă rezistență și suplețe. Acesta este format din fibre de colagen și elastină, care ajută pielea să se mențină flexibilă. Vergeturile se produc atunci când pielea este întinsă excesiv.

Vergeturile apar la majoritatea femeilor însărcinate, uneori încă din primul trimestru de sarcină. Vergeturile apar din cauza creşterii rapide a corpului şi a întinderii consecutive a pielii. De asemenea, modificările hormonale pot contribui la acest lucru. Pielea nu poate ține pasul cu aceste modificări și se străduiește să acumuleze suficient de mult colagen nou și elastină într-un interval suficient de scurt, moment în care se formează vergeturile. Vergeturile apar în zonele în care fibrele de colagen şi elastină sunt cele mai subțiri. Din acest motiv, acestea apar cu precădere în regiunile unde se produce cea mai mare creștere. Pentru a împiedica apariţia acestor leziuni, dermul trebuie să crească producția de colagen și fibre dermice.

Ce anume cauzează vergeturile?

Partea principală de text a documentului:

Vergeturile pot fi produse de orice modificare a organismului care implică întinderea pielii, modificări precum:

  • Sarcina
  • Creșterea în greutate
  • Dezvoltarea musculaturii
  • Instalarea pubertății

Vergeturile în timpul sarcinii

Dacă vă apar vergeturi în timpul sarcinii, nu vă îngrijorați – nu sunteți singura. Se estimează că la 50-90% dintre viitoarele mămici apar vergeturi la un moment dat.

Acestea pot să se formeze în orice moment, uneori încă din primul trimestru. Dacă aveți însă grijă de pielea dumneavoastră, aveți posibilitatea de a diminua apariția vergeturilor în timpul sarcinii.

Vergeturile în timpul sarcinii sunt foarte des întâlnite deoarece pielea trebuie să facă față unei întinderi rapide și din acest motiv face eforturi să genereze suficient colagen pentru a-și păstra elasticitatea. Eliminarea vergeturilor deja apărute este foarte dificilă, însă este mult mai ușor ca acestea să fie reduse chiar în timpul sarcinii. Puteți face acest lucru cu o cremă precum Bepanthen Stretch Mark Cream (Bepanthen cremă antivergeturi) care folosește Centella Asiatica pentru a ajuta la tonifierea pielii și a reduce apariția vergeturilor.

 

Prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii

Un mod simplu de a reduce apariția vergeturilor pe întreaga durată a sarcinii îl reprezintă utilizarea Bepanthen Stretch Mark Cream (Bepanthen cremă antivergeturi).

Bepanthen Stretch Mark Cream (Bepanthen cremă antivergeturi) este formulat special pentru viitoarele mame, conținând ingrediente care ajută la reducerea vergeturilor, precum:

  • Centella asiatica: o plantă tropicală cunoscută pentru capacitatea de stimulare a producției de colagen și fibre din derm, contribuind astfel la tonifierea pielii.
  • Provitamina B5 și glicerina hrănesc și hidratează pielea pentru a-i menține suplețea și elasticitatea.
  • Uleiul pur de măsline și lipidele naturale din piele susţin suprafața pielii, aspect vital pentru protecția împotriva influențelor exterioare.

Și, după cum vă puteți aștepta, toate ingredientele sunt sigure pentru fătul dumneavoastră în timpul sarcinii.

Este important să rețineți că trebuie să folosiți Bepanthen Stretch Mark Cream (Bepanthen cremă antivergeturi) în mod regulat pe toată durata sarcinii. Cel mai bine este să începeți să aplicați crema imediat ce descoperiți că sunteți însărcinată, având în vedere că vergeturile pot să apară încă din primul trimestru.

Înainte de naștere, Bepanthen Stretch Mark Cream (Bepanthen Cremă antivergeturi) va ajuta la reducerea vergeturilor. După naștere, puteți continua să utilizaţi crema pentru a vă menține pielea hrănită, hidratată și suplă. Pentru rezultate ideale, masați crema până când aceasta se absoarbe în piele de două ori pe zi, dimineața și seara.

 
 
 

Dacă vă apar vergeturi în timpul sarcinii, nu vă îngrijorați – nu sunteți singura. Se estimează că la 50-90% dintre viitoarele mămici apar vergeturi la un moment dat.

Acestea pot să se formeze în orice moment, uneori încă din primul trimestru. Dacă aveți însă grijă de pielea dumneavoastră, aveți posibilitatea de a diminua apariția vergeturilor în timpul sarcinii.

Vergeturile sunt foarte frecvent întâlnite, deoarece pielea trebuie să facă față unei întinderi rapide și din acest motiv face eforturi să genereze suficient colagen pentru a-și menţine rezistenţa şi elasticitatea.

 

Vergeturile sunt mult mai ușor de prevenit decât de îndepărtat, fapt pentru care este important să utilizați o cremă precum Bepanthen cremă antivergeturi începând din etapele cele mai timpurii ale sarcinii dumneavoastră și să continuați să o utilizați, pentru a vă menține pielea rezistentă și suplă.